top of page

המלצות וסיפורי טיפול אנונימיים

ליאור 

בדרך כלל אני תמיד יודע מה להגיד. אבל בכל מה שקשור אל רן תמיד הוא ידע איכשהו לפני. אני מכיר את רן יותר מ-10 שנים. ומכיתה ג' עד היום אני תמיד יודע שהוא איש הסוד שלי. רן לימד אותי על עצמי דברים שלא ידעתי ועזר לי להתגבר על מכשולים שעצרו אותי כל החיים, לצמוח ולהגיע למקומות בחיים שאז היו חלום רחוק. אדם מקצועי, מסור, אכפתי וחברותי. באופן אישי אגיד שבלי רן כנראה שהייתי במקום אחר היום.  לסיכום, ממליץ עליו בחום ומעיד מניסיון אישי שרן שינה לי את החיים לטובה!

עודד

עודד, מתבגר על סף שירות צבאי, התמודד עם שימוש מסיבי במריחואנה (גראס) כאמצעי להפגת מתחים ולהרגעת נפשו הסוערת. הוא הגיע לטיפול בעקבות מעורבות  משטרה ושירות מבחן, עם רצון ברור להפסיק או לפחות להפחית את הכמויות שצרך. 

במהלך הטיפול ניטרתי את הצריכה מתוך כוונה להגיע להפחתה הדרגתית עד להשגת היעד של הפסקה שלמה. 

עודד היה שרוי בקונפליקט גבוה עם הוריו שהתנגדו לשימוש בגראס. השקעתי מאמצים רבים לשמר את הקשר איתם, למרות הביקורת וחוסר שביעות הרצון שלהם מבנם, כך שגורם ההתרסה שהיה משמעותי ומעודד שימוש, התמתן. בהדרגה פחת השימוש לממדים קטנים, ואף פסק לפרקים. בתום הטיפול עודד לא צרך גראס, היה ביחסים סבירים עם הוריו, ואף התגייס לצבא.

 פעמים רבות הפנייה להתמכרות היא סימפטום של קושי ביחסים עם ההורים, ושמירת הקשר בין המתבגר להוריו היא מוטיב חשוב שמונע הידרדרות.

 מיכאל

מיכאל, 23, התמודד במשך שנים עם הפרעה אובססיבית, קומפולסיבית הידועה בשם OCD. תופעה קשה לטיפול, שמצריכה טיפול פסיכיאטרי והשקעה רבה בפסיכותרפיה.

מה שעורר את הצורך בטיפול היה הגיוס לצבא, שאתגר את ההסתגרות בבית. וכך, למרות חוסר הרצון להיחשף ולהתמודד עם הקושי, מיכאל פנה לבקשת עזרה.

לאחר זיהוי הבעיה, הותאם טיפול תרופתי שבהרבה מקרים מסייע להתמודדות עם ההפרעה, והתחלנו בקשר קרוב ובמעקב צמוד, תוך התייחסות לההתנהגויות ולמחשבות החזרתיות. במקביל, התקיימה עבודה שוטפת ועקבית עם המשפחה, במטרה להפוך אותה למקור לתמיכה והבנה של המצב המיוחד.

בהדרגה, ובתהליך של ארבע שנות טיפול, נוצרה במיכאל  תחושת של נורמליות ורווחה, והוא סיים את הטיפול.

רוי והפרעת הקשב

רוי היה בן 11 שהגיע לטיפול. הוא סבל מ- adhd, המאופיין בפעלתנות יתר, חוסר סבלנות וקושי בדחיית סיפוקים. הוריו ומוריו מתארים אותו כקפיץ חסר רסן, הנוטה להסתבכויות התנהגותיות, יחסים לא סובלניים כלפי האחר, קשיים בהתארגנות, אך גם יצירתיות ודמיון רב.

בפגישה השלישית הצגתי בפני רוי מספר אפשרויות, ביניהן עבודה בעץ, הדורשת ריכוז ותכנון. לאחר שהסברתי לו את כללי הזהירות, הדגמתי את כוחה של המברגה והדגשתי את האפשרות להיפצע ממנה. בתום ההסבר רוי בחר לחבר מספר כפיסי עץ, תוך שהוא מבריג אותם בהנאה רבה, ללא תכנון ובהרבה עוצמה והתרגשות.

הצעתי לרוי שבפגישה הבאה נעבוד על פרויקט מתוכנן, ואכן הכנתי עבורו עמדת עבודה נאה שכללה מברגה, מספר כפיסי עץ וברגים. לאחר חשיבה ותכנון, רוי הצליח ליצור דמויות אדם - מתנה להוריו. בפגישה נוספת יצר מתלה לבגדים, שדרש תכנון מורכב הרבה יותר, מדידה וסבלנות רבה.

רוי ביטא התלהבות רבה,  שעזרה מאוד ביצירת קשר עמו. העבודה עם העץ הופסקה לאחר מספר מפגשים ביוזמתי, במטרה לפנות מקום לכלים טיפוליים נוספים, עם דגש על הערוץ הוורבלי, אך אין ספק שהעבודה בעץ, ובעיקר שלבי החשיבה והתכנון המקדים, היו מרכיב חשוב בעבודה איתו ולהצלחת הטיפול.

bottom of page